torsdag 20 december 2007

Matfuskets år

Tillsatser i maten har överlag varit ett hett ämne i år och som jag tidigare nämnt tror jag att uttrycket "eko-trendig" snart kommer att bli ett vanligt uttryck som bara fortsätter växa. Naturligt, ekologiskt och kravmärkt är nyckelorden som gärna får kryddas med uttrycket klimatsmart.

Senaste nytt på debatten är ju dessutom inget mindre än självaste julskinkan. Julskinkan måste nog vara ett av julbordets absoluta måsten och en väldigt viktig vara för konsumenterna. Den anses vara en ren produkt och jag tror många förvånats över alla tillsatser som pressas in även där. Här har i alla fall media lyckats lägga press på både butiker, livsmedelsindustrin och konsumenterna att uppmärksamma saken och från flera håll har det lovats på bättring till nästa år. Har du missat alla dessa artiklar och känner att du behöver uppdatera dig inför eventuella diskussioner under julmiddagen så finns ett litet axplock här:

Aftonbladet; "Mycket vatten – och lite kött", "Vem har önskat sig detta, Coop?"
Metro; "Så avslöjar du fejk-julskinkan"
GP; "Skinka 07"

Inga kommentarer: