torsdag 3 januari 2008

Tillåtna chokladmuffins?

Kostrådgivaren Nina Ahlm stoltserar på Aftonbladet idag med budskapet att "du kan äta muffins till mellanmål". Skippa socker, vaniljsocker, florsocker och choklad. Nyttiga muffins klarar sig långt på vaniljyoghurt, banan och kakao, tipsar Nina Ahlm, direkt taget från artikeln.

Men om vi tar bort dessa ingredienser, hur mycket av den önskade "chokladmuffisen" är då kvar? Ja smaken kanske är densamma men oftast är det ju upplevelsen som man vill åt. Skulle nästan vilja jämföra det med att se en underbar utsikt på ett fotografi. Visst är det vackert, men ingen kan väl påstå att den verkliga upplevelsen kan ersättas med en bild...? Tänker inte förneka att det säker fungerar för somliga, men jag tänker än så länge fortsätta med mitt motto att hellre äta det man vill ha med måtta, och njuta av det, än att försöka lura kroppen med substitut. Hör du till dem som tillåter dig själv att njuta lite för ofta så skulle jag nog hellre rekommendera dig en smörgås eller en frukt.

Ärlighet varar lägst.

Inga kommentarer: