söndag 27 januari 2008

Hemlagat är bäst!

Har nyligen läst ut boken "Den hemliga kocken" av Mats-Eric Nilsson och imponerats av all intressant fakta han lyckats infoga på de relativt få sidor som boken ändå består av. Förutom alla tillsatser finns dessutom en "säsongsguide" för frukt och grönsaker som jag länge funderat över, och ur referenslistan och lästipsen lär jag nog kunna plocka ut en och annan bok jag kommer att läsa.

I "Linders mat" på DNs hemsida kan läsarna idag ta del av Jens Linder åsikter om tillsatserna i maten. "Borta bra, men hemma bäst" skriver han och ger recepten till hur du själv tillagar allt från rårörd lingonsylt till majonäs utan några konstiga tillsatser. "Mer mat från grunden" är ytterligare en rubrik han hunnit producera idag och viss tycker väl också vi att hemlagat bröd och riktig potatismos slår industriernas..?

En morotskaka utan konstiga tillsatser. Mums!

Inga kommentarer: