"En matgeneralist eller gourmand, som kan tänka sig att äta vad som bjuds, får bättre minne och större anpassningsförmåga än en kräsen gourmet som specialiserat sig på en enda slags föda."
Föregående text sägs vara slutsatsen som en forskningsgrupp ledd av Bill Hansson kommit fram till efter studier gjord på flugor. FLUGOR? Ja i det här fallet kan man verkligen fråga sig hur allvarligt man skall ta på sambandet mellan dessa två punkter. Visst skulle jag tänka mig överväga att påståendet är sant, däremot är jag inte med på den direkta parallellen till människan. I och för sig så har en varierad matsedel redan från barndomen väl alltid anses ge ett bättre smaksinne. Men att förmänskliga bananflugan...?
Pressmeddelandet kom ut på Newsdesk.se 15:33, så undrar hur länge tar det innan vi får se saken i media.. Fortsättning följer...
tisdag 22 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar